3 645 Рос.верс.

Микола

Микола

Микола в перекладі з грецької мови означає «переможець народів». У різних країнах Європи в цього імені є аналоги. У Франції - Нікола, Кола, в Угорщині - Міклош, у Німеччині - Ніколаус, в Скандинавії - Ніклас.
Микола за своєю суттю дуже скритний чоловік. Він завжди прагне до руху вперед, абсолютно не звертаючи уваги на оточуючих. Ніколи не можна бути точно упевненим в тому, що на даний момент задумав Микола. Мотиви його вчинків часто залишаються загадкою. При цьому така людина наділена самовладанням.

Розшифровка імені по буквах:
 
М - сором'язливість, дбайливість і працьовитість
И - приземленість і практичність
К - стійкість, слабкість нервів і прозорливість
О - експансивність і емоційність
Л - винахідливість, артистичність і логіка
А - сила і воля
 
Зодіак Миколая: Стрілець.
 
Планета Миколая: Юпітер.
 
Колір імені Микола: блакитний.
 
Сприятлива рослина: ясен, гладіолус.
 
Покровитель Миколая: кінь.
 
Камінь-талісман: сапфір.
 
Щасливий день імені Микола: середа.
 
Щаслива пора року: осінь.
 
Характер: У дитинстві Микола дуже рухлива, товариська, життєрадісна дитина. У нього різнобічні інтереси, він любить військові ігри, музику, шахи, шашки. Микола самозакоханий і свавільний. У ньому є весела дитяча лукавість, яка приводить у захват батьків, і якщо вони підуть у нього на поводу, розвинуть егоїстичні схильності дитини, з нього виросте невдаха. При будь-якому життєвому розкладі, щасливому і не дуже, буде присутня якась дисгармонія, постійне невезіння, дрібні і великі неприємності. Миколі доведеться навчитися від них відштовхуватися або просто забувати, в іншому випадку він буде дратівливим і похмурим. Правильно вихований Микола, слідуючи енергетиці свого імені - переможець у всіх справах і починаннях. Його самолюбство пом'якшено гумором, а свавілля різко знижене самостійністю. Вміє поважати бажання і думки оточуючих, простий і дружелюбний з людьми, здатний опанувати будь-якою професією.
 
Вибір професії: У дитинстві Микола може відвідувати відразу кілька творчих студій, спортивних секцій, різних гуртків, але він здатний серйозно займатися тільки тим, що його дійсно цікавить. Микола може проявити себе як відмінний організатор, дипломат, військовий командир, художник, письменник, композитор.
 
Бізнес і кар'єра: Фінансові справи мінливі: періоди невпевненості будуть чергуватися з бажанням скористатися першим підвернувшимся шансом зробити гроші, але Миколі не можна брати участь у спекуляціях, біржовій грі, сумнівних оборудках - це для нього небезпечно.
 
Любов і шлюб: Микола легко захоплюється жінками; якщо закохується, то через кілька днів може запропонувати вийти за нього заміж. Думка оточуючих його при цьому не цікавить. У любові жагучий, але ревнивий, любить дітей, допомагає дружині. Може навіть повністю передати кермо влади родиною в її руки, залишивши недоторканним свій внутрішній світ.
 
Вдалий шлюб з Анною, Дарією, Євдокією, Зоєю, Ларисою, Любов'ю, Уляною, Ельвірою.
 
Важкі відносини можуть скластися з Алевтиною, Галиною, Катериною, Мариною, Раїсою. Для Миколи секс - це життя. У якому б стані він не був, він завжди залишається чоловіком. Але під час близькості його може вивести з рівноваги будь-який зовнішній подразник. У жінці Миколу приваблюють гарна зовнішність, розум, душевні якості. Ревнивий і, в нападі підозрілості, некерований. Дуже любить дітей, потурає всім їхнім примхам і капризам. У старості знаходить розраду в онуках, які найчастіше душі в нім не мають. Він - опора сім'ї та колективу, на нього завжди можна покластися.
 
Секрети спілкування. Якщо ви хочете дізнатися думку Миколи по якомусь питання, спробуйте викликати його на суперечку, під час якого його скритність зазвичай безслідно випаровується. У розмові він охоче може підхопити тему, що стосується його захоплень, але дивіться, щоб він при цьому і вас не заразив своїми емоціями.
Чоловік з ім'ям Микола самозакоханий. Повинен бути обережний з алкоголем. У побуті Миколі краще не перечити: все одно все зробить по-своєму. Завдяки спритності, кмітливості та сміливості знаходить вихід із самої складної і заплутаної ситуації. Допомагає дружині по будинку, роботу з благоустрою будинку або квартири робить самостійно. Усього в житті домагається завзятістю і наполегливістю.
 
Здоров'я: Найбільша небезпека для здоров'я і життя Миколи - схильність до алкогольної та наркотичної залежності.
 
День Ангела 6 січня; 16 лютого, 17 лютого; 13 березня; 22 травня; 9 серпня; 19 грудня
 
Відомі люди з ім'ям Микола
 
Микола II (1868 - 1918) останній Імператор Російської Імперії. З імператорського дому Романових. Правління Миколи II було ознаменоване економічним розвитком Росії і одночасно - зростанням в ній соціально-політичних протиріч, революційного руху, що вилився в революцію 1905-1907 років та революцію 1917 року; у зовнішній політиці - експансією на Далекому Сході, війною з Японією, а також участю Росії у військових блоках європейських держав і Першій світовій війні. Микола II зрікся престолу в ході Лютневої революції 1917 року і перебував разом з родиною під домашнім арештом. Влітку 1917 року, за рішенням Тимчасового уряду, був разом із сім'єю відправлений на заслання до Тобольська, а навесні 1918 року переміщений більшовиками в Єкатеринбург, де був розстріляний в липні 1918 року, разом з сім'єю і наближеними
 
Микола Пирогов (1810 - 1881) хірург і анатом, натураліст і педагог, засновник атласу топографічної анатомії, основоположник військово-польової хірургії, засновник анестезії.
 
Микола Скліфосовський (1836 - 1904) заслужений професор, директор Імператорського клінічного інституту великої княгині Олени Павлівни в Санкт-Петербурзі, автор праць з військово-польової хірургії черевної порожнини
 
Микола Гоголь (1809 - 1852) прізвище при народженні - Яновський, з 1821 року - Гоголь-Яновський; прозаік, драматург, поет, критик, публіцист, широко визнаний одним з класиків літератури. Найвідоміші твори: «Мертві душі», «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Ревізор».
 
Микола Коперник (1473 - 1543) польський астроном, математик, економіст, канонік; найбільш відомий як автор геліоцентричної системи світу, що поклала початок першої наукової революції
 
Нікола Тесла (1856 - 1943) фізик, інженер, винахідник в області електротехніки і радіотехніки. Широко відомий завдяки своєму науково-революційному вкладу у вивчення властивостей електрики і магнетизму в кінці XIX - початку XX століть. Патенти та теоретичні роботи Тесли дали основу для винаходи і розвитку багатьох сучасних пристроїв, що працюють на змінному струмі, багатофазних систем та електродвигуна, що дозволили здійснити так званий другий етап промислової революції
 
Сер Нільс Улаф (королівський пінгвін, який живе в зоопарку Единбурга, Шотландія. Нільс є талісманом норвезької королівської гвардії, носить звання полковник (Colonel-in-Chief), в 2008 році посвячений у лицарі
 
Микола - чесна, порядна людина, володіє практичною кмітливістю, хороший організатор, кмітливий, легко і сміливо виходить зі складних ситуацій. Микола може займати керівні посади в торгівлі, в армії, в промисловості. Він може бути лікарем-хірургом, адвокатом, слідчим, педагогом, художником, філософом. Микола зневажає ледарів, сам повністю віддається роботі. Коли Микола роздратований, то погано контролює себе і може створити несприятливу обстановку.

| Чоловічі М «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸