Головна » Цікаві розповіді » Чому привиди допомагають людям?
361 Рос.верс.

Чому привиди допомагають людям?

Чому привиди допомагають людям?

Можливо, ви вже в курсі, що приводи, через які привиди приходять у наш світ, можуть бути різними: передати повідомлення, здійснити обіцяне, допомогти родичу чи другу. Однак найпоширеніший привід – повідомити рідних та дорогих людей, що вони не зникли зовсім, а просто живуть в іншому світі. Скептично налаштовані до феномену появи примар люди, вважають їх самообманом та ілюзією.

Інші ж, які стосуються більш-менш серйозно до цього явища, все одно дуже нерішуче говорять про реальну можливість існування потойбічного світу, звідки й приходять душі померлих.

Тим часом випадки, коли привиди приходять із чітко встановленою місією (наприклад, щоб розповісти людині якісь секретні відомості), важко списати на бачення та уяву. А найцікавіші візити примар – коли примари не просто говорять про причини своєї появи, але навіть самі впливають на перебіг подій. Це виняткові та рідкісні епізоди, проте саме вони здатні допомогти знайти підтвердження існування потойбічного світу. Такі дивовижні історії відбувалися в різних куточках земної кулі, і одна з них розгорнулася трохи менше двадцяти років тому в Англії.

Рано-вранці в холі невеликого житлового будинку в Ессексі, що стояв впритул до іншої будівлі, спалахнув вогонь. Господарі змогли вчасно забратися із задимленого житла, однак у паніці залишили одного зі своїх чотирьох дітей усередині охопленого полум'ям будинку. Коли глава сімейства зрозумів це, зайти в будівлю вже просто не уявлялося можливим, а семирічна дівчинка істерично стукала вікном своєї кімнати, сподіваючись, що її помітять і врятують. Нещасні батько і мати дивилися, як маленькі кулачки ударяються об раму на другому поверсі, вони розрізняли її заклики про допомогу через гомін вогню, проте нічого не могли вдіяти. Саму дівчинку не було видно через вікно, оскільки їй не вистачало на зріст, щоб визирнути назовні. Пожежна бригада вже поспішала на допомогу, але вона все одно не змогла б врятувати загнану в пастку дитину – залишалося сподіватися лише на диво.

І диво раптом відбулося. Пролунав звук скла, що розбивається, і з кімнати вискочила маленька порцелянова статуетка. Наступної секунди з неймовірною швидкістю, ніби виштовхнута нелюдською силою, з вікна вискочила перелякана дівчинка. Зрозуміло, ніхто не очікував такого повороту подій і не зміг упіймати її. Дитина гарненько стукнулася об асфальт, але це не завдало їй жодної шкоди. Дуже швидко дівчинка заспокоїлася на руках зрадованої матері. І нехай пожежа повністю знищила їхню хату, сім'я була у нестямі від щастя, що ніхто не постраждав. А дівчина, що дивом врятувалася, повідала просто фантастичну історію свого порятунку. Під час пожежі, коли вона вже почала задихатися від диму, в кімнаті звідкись з'явився примарний чоловік, який кинув статуетку у вікно. Далі примара взяв дівчинку на руки і шпурнув через отвір, що вийшов, на вулицю. Наступним спогадом були обійми матері. За описом дівчинки, привид був ніким іншим, як її покійним дідусем.

Спочатку цю історію в сім'ї ніхто не приймав серйозно. Однак несподіваний порятунок насправді здавався дуже незвичайним і пахло чимось надприродним. Зокрема, пробитий у склі отвір був надто невеликим, через нього було просто неможливо вискочити семирічній дівчинці. До того ж, ми вже згадували, що зі своїм зростом вона не могла навіть визирнути у вікно, отже вона не мала можливості вибратися через нього. Про феноменальне везіння, коли дівчинка впала з другого поверху будинку на землю і залишилася жива, взагалі краще не згадувати… Спілкуючись із допитливими журналістами через кілька днів після інциденту, мати зізналася, що готова повірити в разючу історію своєї дівчинки. «Вона дивом протиснулася в маленький отвір у склі, впала з неймовірної висоти і в результаті отримала лише маленьку подряпину. Вона не перестає говорити, що їй допоміг привид дідуся, що саме він зберіг їй життя. Не можна не визнати всієї незвичайності цього випадку. Хто знає, не виключено, що тут справді не обійшлося без примари».

До речі, є ще й опосередковане підтвердження історії дівчинки. Значна площа будівлі опинилася під владою пожежі, але при цьому кімната, де сиділа дитина, майже не має слідів вогню. Загасивши полум'я, пожежна бригада обстежила житло і повідомила, що біля вікна не стояло ні стільця, ні столу, ні якогось об'єкта. Значить, дівчинці не було з чого залізти на підвіконня, що є додатковою доважкою у бік історії про привид. Пожежна бригада визнала, що нічого дивовижного вони ще за час своєї роботи не зустрічали.

Чи насправді привиди здатні приходити, щоб допомагати людям у важких та екстремальних ситуаціях? У істинності описаної вище історії, що відбулася з до смерті переляканою маленькою англійською дівчинкою, абсолютно впевнений старий Генрі Сімс, житель Флориди, що колись сам уникнув загибелі в будинку, що палає, за що треба сказати спасибі примарі його покійного родича.


Сталося це так. Зимою 1978 р., приблизно об одинадцятій годині вечора, Генрі побажав доброї ночі своїй доньці та онукам, які гостювали у нього. Сімс жив разом з дружиною Іделлою, він не був особливою людиною, біля нього не відбувалися ніякі незрозумілі явища, старий не мав надздібностей або навіть даром передбачення.

Тієї ночі в сновидінні Генрі Сімса, якому було вже трохи за сімдесят, чітко намалювалося обличчя неживої дитини. Генрі абсолютно точно впізнав свого племінника, який помер під час пожежі ще далекого 1932-го. Племінник уперто намагався розбудити Генрі, голосно вигукуючи його ім'я. Старий різко розплющив очі і відчув дивний запах, наче щось горіло. Проте куди більше схвилювало його те, що біля ліжка стояла сяюча примара племінника, щойно видима уві сні. Тієї ж миті примара розтанула, а Генрі зістрибнув з ліжка і не своїм голосом загорлав, щоб усі якнайшвидше вибиралися на вулицю. Шум розбудив інших і всі успішно врятувалися від пожежі, що зав'язалася.

Тоді один із працівників пожежної служби, що приїхали, повідомив, що справді дивно те, що обійшлося без жертв. Не прокинься Генрі так вчасно, все могло обернутися куди сумніше. Як вважає старий, сам Господь відправив на допомогу примару покійного родича. «Господь не бажає моєї смерті, – підсумував Генрі. – Він навмисно спрямував мого племеша запобігти загибелі ні в чому не винних людей».

Існує щонайменше ще один епізод, де примара своєю появою порушила низку подій у нашому матеріальному світі. Сталося все в 1964 р. Мабуть, цю подію можна назвати приголомшливою появою примари. Американський службовець машинобудівного заводу дивом уникнув загибелі, коли несподівано почав рухатися масивний механізм зверху від нього. Службовець надалі був упевнений (розповідь підтримали й інші працівники заводу, що були на той момент поруч), що величезна темна постать за мить до загибелі з силою відштовхнула його на безпечну відстань.

Позбавлена неминучої смерті людина не була знайома з привидом, який допоміг йому, і не впізнав його. Однак інші службовці, які пропрацювали на заводі кілька десятків років, визнали у привиді бідолаху, який колись давно помер через аналогічний нещасний випадок. Примара повернулася, не бажаючи, щоб хтось повторив його долю.

Отже, виходячи з щойно прочитаного, можна сміливо сказати – привиди здатні впливати на наше життя, вони роблять розсудливі вчинки. Можна навіть припускати, що після загибелі фізичного тіла розум і пам'ять людини залишаються неушкодженими і існують разом з його тонкою оболонкою. Незбагненним наразі способом привиду вміють щонайменше на невеликий відрізок часу виконувати міграцію з тонкопланового стану у фізичний. Одним словом, примара вміє знаходити фізичну «шкуру», яка вступає в контакт з людьми та об'єктами цього світу.

Отже, вони можуть стати не менш реальними, ніж сама реальність.

| Цікаві розповіді «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸