7 845 Рос.верс.

Марія

Марія

Ім'я Марія має давньоєврейське походження, варіанти значення - «гірка», «бажана», «безтурботна». Ім'я Марія найпоширеніше ім'я в світі, тому що саме так звуть матір Ісуса. У Старому Завіті це ім'я носить також іудейська пророчиця, старша сестра Аарона і Мойсея - Марія (Маріам, Маріям). Ім'я Марія носили багато королівських особ Європи.
Різна вимова імені Марія в європейських мовах дало життя цьому імені в різних варіаціях. Так в Англії частіше вживається ім'я Мері (Mary), який був варіантом імені Марія, яке в повному варіанті використовувалося досить рідше. А ось форма Мерайя (Mariah) стала популярна тільки в кінці 20 століття, завдяки співачці Мерайї Кері. У Середні століття ім'я Марія в Англії набуло вигляду - Маріот (Меріот), Малкін, Маріон (Меріон), а в більш пізній час стало вимовлятися також і як Меймі, Мей, Мінні. Від усіх різних варіантів імені Марія були утворені зменшувально-пестливі звертання Моллі, Поллі, які в Європі часто використовуються як самостійні імена.

Розшифровка імені по буквах:
 
М - сором'язливість, дбайливість і працьовитість
А - сила і воля
Р - догматичність і самовпевненість
І - миролюбність, сприйнятливість і духовність
Я - творчі здібності, гідність і інтелігентність
 
ЗОДІАК ІМЕНІ. Діва.
 
ПЛАНЕТА. Прозерпіна.
 
КОЛІР ІМЕНІ. Блакитний, сизий.
 
КАМІНЬ-ТАЛІСМАН. Алмаз.
 
РОСЛИНА. Береза, волошка, лілія.
 
ТВАРИНА. Голуб, голубка.
 
ОСНОВНІ РИСИ. Воля, сприйнятливість, моральність, активність.
 
ТИП. Холерик з нелегким характером. Це розумна, працьовита жінка, похмура, але маюча величезний запас любові і ніжності.
 
ІМ'Я І ХАРАКТЕР. Марія - людина надзвичайної душевної теплоти. Це найкраща подруга, яку тільки можна побажати. Чуже нещастя викликає у
неї інстинктивне бажання допомогти. Вона володіє рідкісною здатністю до самопожертви. Вона здатна присвятити життя чоловікові, дітям, друзям, коханим книгам. Її кредо - "Мені всіх шкода. Я всім повинна допомогти!" Марія рідкісно розумна і схильна до філософії; це екстрасенс, психоаналітик, ворожка, знахарка, добра чарівниця - у неї завжди є піднесені, майже надлюдські здібності, які вона рідко в собі розвиває: ніколи - треба влаштовувати справи інших! Марія елегантна, красива, прекрасна господиня. Але все- таки життя Марії - це дзеркало для люблячих людей.
 
ПСИХІКА. Інтроверт - схильна замикатися в собі і не завжди виявляє свої думки і почуття. Потайлива. Вельми самовпевнена і розважлива.
 
ІНТУЇЦІЯ. Володіє хорошою інтуїцією, але не користується нею, воліючи уторовані шляху різних несподіванок. Твердо стоїть на землі.
 
ІНТЕЛЕКТ. Не прагне блищати, швидше воліє поступитися місцем людям, охочим привернути до себе увагу. У неї аналітичний склад розуму, звідси інтерес до дрібниць, а не до цілого.
 
МОРАЛЬНІСТЬ. Дотримується занадто суворих моральних правил. У неї вроджене почуття порядності, яке особливо яскраво проявляється в переломні моменти життя.
 
ЗДОРОВ'Я. Схильна до повноти, тому їй рекомендуються дотримання дієти, заняття плаванням, загартовування, відпочинок на морі, оскільки їй потрібен йод. Слабкі органи - шлунок і статеві органи.
 
СЕКСУАЛЬНІСТЬ. Для неї це насамперед насолода, те саме задоволення, одержуване від гарної їжі та відпочинку. По відношенню до чоловіків виявляє певну агресивність. У дитинстві тримається ближче до батька. Виростаючи, не піддається поривам чуттєвості, нею керує розрахунок. Величезне значення надає узам шлюбу. Не любить інших жінок.
 
ШЛЮБ. Висока ймовірність вдалого шлюбу з Анатолієм, Олександром, Віктором, Григорієм, Валентином, Євгеном та Іваном. Складними будуть відносини з Борисом, В'ячеславом, Кирилом, Русланом, Феліксом та Едуардом.
 
ПОЛЕ ДІЯЛЬНОСТІ. Зазвичай це зразкова учениця. Її приваблюють професії, де потрібно викладатися повністю, але найбільше їй підходить роль матері сімейства і хранительки домашнього вогнища. Їй подобається працювати з дітьми і доглядати за хворими. Може стати лікарем, медсестрою, санітаркою, вчителькою.
Марія справедлива, правдива, завжди намагається допомогти людям. Щира і доброзичлива в судженнях. Вміє терпіти. Її доля підтверджує, що життя прожити - не поле перейти. Поразки і невдачі засмучують її, але вона не робить з цього трагедії.
 
ЗАХОПЛЕННЯ. Марія випромінює тепло, ласку, увагу. Завжди готова допомогти потрапившій у біду людині. У шлюбі вірна, дуже віддана мати, віддає всю себе дітям.
 
День Ангела, іменини 8 січня, 12 січня, 31 січня, 8 лютого, 19 лютого, 25 лютого, 2 березня, 20 березня, 2 квітня, 14 квітня, 25 квітня, 17 травня, 5 червня, 11 червня, 15 червня, 17 червня, 20 червня, 22 червня, 24 червня, 25 червня, 17 липня, 4 серпня, 18 серпня, 22 серпня, 28 вересня, 11 жовтня, 21 жовтня, 15 грудня.
 
Відомі люди з ім'ям Марія
 
Діва Марія, Пресвята Діва, Богородиця, Мірьям (в християнстві мати Ісуса Христа, одна з найбільш шанованих особистостей і найвеличніша з святих. У православ'ї, католицтві та інших традиційних церквах шанується як Богородиця (Матір Божа), Цариця Небесна (лат. Regina Coeli) . В ісламі відома як Сеїд Маріам (Пані Маріам) і шанується як одна з найбільш праведних жінок.
 
Преподобна Марія Єгипетська (пом.522) у старообрядницькому написанні - Марія Египтяниня; християнська свята, вважається покровителькою розкаюваних жінок
 
Марія Медічі (1575 - 1642) королева Франції, дочка великого герцога Франческо I Тосканського і Іоанни Австрійської. Королева-консорт Франції, дружина Генріха IV, мати Людовика XIII.)

 

Марлен Дітріх (1901 - 1992) уроджена - Марія Магдалена Дітріх; німецька і американська актриса і співачка, яка створила один з досконалих кінематографічних жіночих образів. Її «спекотна жінка зі сталевим хребтом »відрізнялася як від« загадкової жінки »Грети Гарбо, так і від природності, втіленої в жіночих образах Інгрід Бергман, не була схожа на інтелектуальну вишуканість, якою блищала Клодетт Колбер. Кінематографічна доля Дітріх багато в чому визначена Джозефом фон Штернбергом. Саме Штернбергу приписують заслуги по створенню того образу Дітріх, що впродовж багатьох років не втрачає своєї притягальної сили. Союз Дітріх-Штернберг так само примітний своєю унікальністю, як і пізніший щонайменше значний союз Де Ніро-Скорсезе. Дітріх залишилася в історії і як популярна співачка. Її контральто з виразним тембром приваблювало шанувальників у всі часи.
 
Марія Склодовська-Кюрі (1867 - 1934) уроджена - Марія Саломея Склодовська; польсько-французький вчений-експериментатор (фізик, хімік), педагог, громадський діяч. Двічі лауреат Нобелівської премії: з фізики (1903) і з хімії (1911), перший двічі нобелівський лауреат в історії. Заснувала Інститути Кюрі в Парижі і у Варшаві
 
Мері Поппінс (героїня казкових повістей дитячої письменниці Памели Треверс, няня-чарівниця, яка виховує дітей в одній з лондонських сімей. Книги про Мері Поппінс, перша з яких вийшла в 1934 році, набули величезну популярність, як в англомовних країнах, так і в іншому світі .
 
Марія Шарапова (народ.1987) російська тенісистка, заслужений майстер спорту, одна з найбагатших і популярних спортсменок світу. Чотириразова переможниця турнірів Великого шолома в одиночному розряді. Шоста тенісистка у Відкритій ері, яка зібрала кар'єрний Великий шолом в жіночому одиночному розряді
 
Мері Пікфорд (1892- 1979) уроджена - Гледіс Луїза Сміт; знаменита кіно- і театральна актриса канадського походження, співзасновниця кінокомпанії «United Artists». Легенда німого кіно. Володарка премії «Оскар» (1930). Прославилася в амплуа дівчаток-бешкетників і бідних сиріток і лише в останні кілька років кар'єри перейшла на «дорослі» ролі. Знялася приблизно в 250 фільмах.
 
 
 
Для Марії важливо домогтися успіху. Творчість - стихія Марії. Власниці ім'я Марія вибирають собі професії, що кардинально відрізняються один від одного. Перший варіант або ж обрана професія, буде пов'язана зі спокійною середовищем, де потрібні дослідження, копіткість, точність, вдумливість і уважність. Це робота в будинках відпочинку, в бібліотеках, в наукових лабораторіях або ж одна з фінансових або ж технічних професій.
 
Доросла Марія випромінює навколо себе тепло, доброту, увагу. Вона завжди готова допомогти людині, яка потрапила у біду. У шлюбі вірна, але, щоб відносини з чоловіком були більше теплими і щирими, необхідно наявність у сім'ї дітей. Марія або стає ідеальною домогосподаркою і розквітає в період материнства, або стає жінкою, яка буде завжди і всім доводити, що вона не така, якою здається.

| Жіночі М «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸