2 710 Рос.верс.

Валентина

Валентина

Ім'я Валентина в перекладі з латинської мови означає «сильна», «здорова». Це ім'я - похідне від чоловічого імені Валентин. Також є варіант імені Валентина - Алевтина, який поширений серед росіян, білорусів та українців. Зменшувально-пестливе звернення Тіна також є самостійним ім'ям.
З дитинства в Валентині помітна доброта і небайдужість до чужої біди. Вона може віддати все що, у неї є. Але ці додаткові незручності і труднощі буде сприймати як само собою зрозуміле. Вона не чекає подяки, їй хочеться і подобається допомагати людям. 

Розшифровка імені по буквах:
 
В - мінливість і відсутність регулярності
А - сила і воля
Л - винахідливість, артистичність і логіка
Е - спритність, добре володіння мовою і допитливість
Н - творчі амбіції, гострий розум і увага до здоров'я
Т - тонка творча натура
І - приземленість і практичність
Н - творчі амбіції, гострий розум і увага до здоров'я
А - сила і воля
 
ЗОДІАК ІМЕНІ. Риби.
 
ПЛАНЕТА. Венера.
 
КОЛІР ІМЕНІ. Ім'я строкате: тут і червоний, і зелений, і синій, і блакитний, і колір морської хвилі, і васильково-рожевий.
 
КАМІНЬ-ТАЛІСМАН. Перли.
 
РОСЛИНА. Іва, незабудка, лілія.
 
ТВАРИНА. Стерлядь, голуб.
 
ОСНОВНІ РИСИ. Відвертість, безпосередність, вірність, привітність, сприйнятливість, активність.
 
ТИП. Холерик з нелегким характером. Годувальниця. Розумна, працьовита жінка, трішки похмура, але вона володіє величезними запасами любові і ніжності.
 
ІМ'Я І ХАРАКТЕР. «Валентина ...- зірка, мрія! Як співають твої солов'ї! »- Так писав Олександр Блок. І, немов зачарована цими словами, Валентина пристрасно мріє виглядати загадковою і навіть фатальною жінкою. Однак природа її імені зовсім інша.
Валентина дуже добра, турботлива людина, завжди готова прийти на допомогу іншим, часто навіть на шкоду власним інтересам і не чекаючи нагороди за свою безкорисливість. У неї легкий характер, вона добродушна, нешкідлива і м'яка, іноді запальна, але швидко відходить. Валентина - трудівниця і рукодільниця, проста в спілкуванні, весела. Правда, обожнює поговорити, але цілком необразливо.
 
ДОЛЯ. Валентина - це жінка, яка панує в небі і на землі ... З раннього дитинства у Валі помітна доброта. Вона здатна поділитися з близькими всім, що у неї є. У її житті відбиваються і глобальні ритми повноти буття, і вплив навколишніх обставин і змін. У суспільному житті Валентина весь час у пошуку нового.
 
ПСИХІКА. Потайлива. Схильна замикатися в собі і не завжди висловлює свої думки і почуття. Вельми самовпевнена і розважлива.
 
ІНТУІЦІЯ. Хороша, але Валентина не користується нею, вважаючи за краще уторовані шляхи різних несподіванок. Твердо стоїть на землі.
 
ІНТЕЛЕКТ. Аналітичний склад розуму, звідси інтерес до дрібниць, а не до цілого. Не прагне блищати, швидше воліє поступатися місцем людям, охочим привернути до себе увагу.
 
МОРАЛЬНІСТЬ. Дотримується занадто суворих моральних правил. У неї вроджене почуття порядності, яке особливо яскраво проявляється в переломні моменти життя. Її вдача чимось схожа на мінливе весняне сонечко. Близькі люди, які добре знають її м'який і відхідливий характер, без образи прощають її швидкоплинні сплески емоцій.
 
ЗДОРОВ'Я. Завидна. І така ж витривалість. Але повинна вести розмірений спосіб життя. Слабкі органи - кишечник, легені і шкіра.
 
СЕКСУАЛЬНІСТЬ. Не так красива, як мила. Чуттєва. Мріє про вічну любов. Гарненька, кокетлива, іноді навіжена. Секс відіграє величезну роль у її житті. Найголовнішим для неї є радість належати комусь.
 
ШЛЮБ. Заміж виходить по любові. Але її почуття народжується скоріше як відповідь на почуття іншої людини, відчуває до неї сильну любов.
Вона не може приректи людину на страждання - і погоджується зв'язати з ним свою долю. Повністю занурюється в сімейне життя. Всю себе присвячує чоловікові й дітям. Прийшовши в гості, обов'язково постарається допомогти господині будинку. Вдалий шлюб з Валентином, Володимиром, Глібом, Іваном, Сергієм, Семеном та Олександром. Непростими можуть бути стосунки з Борисом, Георгієм, Леонідом, Миколою, Станіславом або Юрієм.
 
ЗАХОПЛЕННЯ. Валентина любить приймати гостей. Легка на підйом. Захоплюється азартними іграми, при цьому втрачає над собою контроль і може крупно програти. До спиртних напоїв байдужа, але келих шампанського вип'є з задоволенням.
 
ПОЛЕ ДІЯЛЬНОСТІ. Зазвичай це зразкова учениця. Її приваблюють професії, де потрібно викладатися повністю. Але найбільше їй підходить роль матері і хранительки домашнього вогнища. Їй подобається працювати з дітьми і доглядати за хворими. Може стати лікарем, медсестрою, санітаркою, вчителькою і т. д. Має потяг до мистецтва.
 
БІЗНЕС. У бізнесі ворогів у неї, можна сказати, немає, а є заздрісники, але їх вона часто обеззброює своєю добротою. І все ж життя Валентини складається не завжди вдало. В цьому винен, головним чином, її чоловік.
 
Негативні риси імені Валентина: Яскраво проявляється настороженість, недовіра до думки оточуючих, критичність до себе, слабке почуття гумору та інтуїція. Валентина нічого не приймає на віру, намагається все перевірити логікою, шукає підстав для того чи іншого твердження. Свою незгоду з чимось висловлює досить бурхливо. Вона буває запальною, але через кілька хвилин уже готова миритися. Нереалізована Валентина здатна дійти до крайнього ступеня жертовності, висловлюючи цим самим протест своїй долі.
 
День Ангела, іменини 23 лютого, 29 липня.
 
Відомі люди з ім'ям Валентина
 
Валентина Терешкова (перша жінка-космонавт, Герой Радянського Союзу)
 
Валентина Гризодубова (радянська льотчиця, учасниця Великої Вітчизняної війни, Герой Радянського Союзу)

 

Валентина Теличкина (актриса театру і кіно, заслужена артистка РРФСР)
 
Валентина Мамонтова (селекціонер, один з творців методу ступінчастої гібридизації ярої пшениці)
 
Валентина Сперантова (радянська актриса театру і кіно, народна артистка РРФСР)
 
Валентина Рубцова (українська і російська актриса театру і кіно, співачка)
 
Валентина Стенина (дівоче прізвище Мілославова) радянська ковзанярка, чемпіонка світу, багаторазовий чемпіон СРСР, заслужений майстер спорту
 
Валентина Вітязево (економіст-географ, доктор географічних наук, професор)
 
Валентину відрізняє її чуйність, альтруїзм, серйозність, вдумливість. У Валентини в характері з дитинства помітна доброта, готовність допомогти іншим. Вона не може залишатися байдужою до чужої біди. Вона росте рухмою, активною, але слухняною дитиною. Валентина - перша помічниця батькам. У сімейних конфліктах приймає сторону батька, з яким її пов'язує душевна близькість. Валентина добре вчиться, мріє про серйозну (часто чоловічу) діяльності в житті. В юності вона багато подорожує. Веде активний спосіб життя. У вихованні своїх дітей дотримується суворих правил моралі.

| Жіночі В «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸