7 597 Рос.верс.

Оксана

Оксана

Ім'я Оксана в перекладі, імовірно, з грецької означає «іноземка», «мандрівниця» (грецьке слово «ксенос» - «чужий, чужоземний»). Також часто дають значення «гостинна».
Ім'я Оксана - це українська розмовна форма імені Ксенія. Ця думка з приводу імені Оксана дуже поширена, але слабо обгрунтована. З таким же успіхом можна сказати, що Ксенія - розмовне від Оксана. Або Ксенія - це розмовне від Аксинія. Або Аксинія - розмовне від Ксенія.

Розшифровка імені по буквах:
 
О - експансивність і емоційність
К - стійкість, слабкість нервів і прозорливість
С - розсудливість, примхливість і владолюбство
А - сила і воля
Н - творчі амбіції, гострий розум і увага до здоров'я
А - сила і воля
 
ЗОДІАК ІМЕНІ. Водолій.
 
ПЛАНЕТА. Сатурн.
 
КОЛІР ІМЕНІ. Сріблясто-сірий, пронизливий яскраво-рожевий, поєднання блискучих жовтого і червоно-цегляного.
 
КАМІНЬ-ТАЛІСМАН. Халцедон.
 
РОСЛИНА. Безсмертник, кипарис.
 
ТВАРИНА. Кролик.
 
ОСНОВНІ РИСИ. Твердість.
 
ТИП. Велична "мадонна".
 
ІМ'Я І ХАРАКТЕР. У дитинстві вона справляє враження похмурої й замкнутої дитини. Уникає гучних ігор з іншими дітьми. Їй більше подобаються настільні ігри, вимагаючі уваги й кмітливості. Навчається без особливої ретельності, але добре встигає по всіх предметах. Дружить в основному з дівчатками, але своїх таємниць не довіряє нікому. Оксана вельми уразлива, їй не вистачає врівноваженості й стабільності. Найкращим справою для неї є пристрій домашнього вогнища. Оксана дуже приваблива і використовує цю якість з користю для себе. Барвистий малюнок цього великого і помітного імені передає відкритий і чітко виражений характер. Це стійка жінка, вона не відрізняється зговірливістю.
 
ДОЛЯ. Оксана любить "гуляти сама по собі" - в ній є щось від нечистої сили. Самостійна, наполеглива в задоволенні бажань. У неї не дуже легка, але завжди цікава доля.
 
ПСИХІКА. Оксана запальна і ексцентрична. Володіє сильною волею і стійкою психікою. Конфліктує рідко, привітна й дружелюбна. Однак може влаштувати істерику, якщо їй будуть перешкоджати.
 
ІНТУЇЦІЯ. Глибока. Гостро сприймає всі біди і радощі життя, чутлива.
 
ІНТЕЛЕКТ. Оксана розумна, горда, знає про свої достоїнства і хоче отримувати від життя по заслугах.
 
МОРАЛЬНІСТЬ. Намагається нікого не образити, але і себе в образу не дає. Переконати її в чомусь - завдання практично нерозв'язне. Навіть начебто погоджуючись з опонентом у суперечці, Оксана залишається при своїй думці. При спілкуванні з нею багато хто відчувають її якусь невловиму перевагу.
Оксана може намагатися перевиховати чоловіка, але відступає, отримавши належну відсіч. Живе окремо від свекрухи.
 
ЗДОРОВ'Я. Слабке, в ранньому дитинстві страждає простудними захворюваннями.
 
СЕКСУАЛЬНІСТЬ. Оксана не впадає в очі своєю зовнішністю. Тримається скромно, але будує в мріях грандіозні життєві плани. Любов Оксани може бути безмежною. Вона шукає в любові опору, щоб постійно відчувати плече партнера. Однак вона рідко відчуває себе задоволеною в сексі: її вимоги до чоловіка дуже високі. Щоб віддатися чоловікові, вона повинна відчути його рідним. Для інтимного побачення Оксана воліє домашню обстановку. Вона любить брати ініціативу на себе, так як досить досвідчена в сексі. Воліє чоловіків ласкавих, податливих, чуйно відгукуються на її ласки. Любить тривалі любовні ігри і дає партнеру повну свободу дій, особливо якщо це Володимир, Михайло, Ігор, Борис, Олександр, Кирило, Геннадій, Євген або Григорій.
 
ШЛЮБ. Оксана - глава і незаперечний авторитет сім'ї. Господарські обов'язки виконувати не любить, але якщо треба, робить все швидко і розмашисто, як чоловік. Вийшовши заміж, Оксана залишається непередбачуваною людиною. Якщо чоловік ненавмисно розбудить її ранком, то в неї може зіпсуватися настрій на весь день. Проявляє безмежне терпіння, займаючись з дітьми. Однолюбка, ревнива, але, отримавши привід для ревнощів, замикається в собі. Щасливий шлюб можливий з Олександром, Аркадієм, Віктором, Григорієм та Кирилом. Складно жити буде з Борисом, Іваном, Петром, Станіславом і Степаном.
 
ЗАХОПЛЕННЯ. Модниця. Дуже любить приймати гостей. Може зненацька захопитися: спортивними заняттями, курсами домоводства.
 
ПОЛЕ ДІЯЛЬНОСТІ. Оксана володіє здібностями до гуманітарних наук. Але чим би вона не займалася, найбільше цікавиться своїм внутрішнім світом.
 
БІЗНЕС. Оксана - натура сильна, активна, рішуча, не зупиняється на півдорозі і прагне обов'язково досягти поставленої мети. Знаходить вихід із будь-якого становища. Винахідливість і спритність. Перед перепонами не спасує, майже завжди їй вдається їх подолати. Однак не схильна тверезо оцінювати себе і свої невдачі. Зазвичай у всьому звинувачує оточуючих або вважає, що їй просто не пощастило. У всіх її вчинках завжди присутній розрахунок. Вона ощадлива і скупувата.
 
День ангела 31 січня, 6 лютого, 26 серпня, 15 вересня.
 
Відомі люди з ім'ям Оксана
 
Оксана Чусовітіна (відома узбецька і німецька гімнастка, з 2006 року виступає за Німеччину; єдина в історії гімнастка - учасниця 5 літніх Олімпіад (1992, 1996, 2000, 2004, 2008),
 
Оксана Фандера (актриса)
 
Оксана Федорова (телеведуча)
 
Оксана Хвостенко (відома українська біатлоністка)
 
Оксана Баюл (фігуристка, олімпійська чемпіонка 1994 року в жіночому одиночному катанні)
 
Оксана Акіньшина (актриса)
 
Оксана Домніна (фігуристка, що виступає у танцях на льоду)
 
Оксана трохи дивачка, схильна скороминущим настроям. Домагається лише тих цілей, які особисто вона собі визначила. Допомогти комусь для неї не так важливо, як добитися особистої мети. І використовує для цього вона безліч способів. Головний з них - це маніпулювання людьми. У неї добре виходить грати на почуттях інших, вона досить образлива і чутлива.
 
Оксана чудова господиня, любить свого чоловіка, але всіляко намагається його перевиховати, підробити під себе. Але робить вона це з любов'ю, ніжно і дуже чуттєво. Зрозумівши безтілесність цих спроб, вона залишає все, як є.

| Жіночі О «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸