5 584 Рос.верс.

Надія

Надія

Ім'я Надія прийшло в нашу мову з Греції. Воно є калькою з грецького імені Елпіс. Давньоруська форма цього імені - Надежа.  Віра, надія, любов - три головні чесноти у християнстві. У християн шануються мучениці Віра, Надія, Любов і матір їх Софія, що жили у II ст. Незважаючи на існування відповідних грецьких імен, в Європі імена трьох сестер переводилися буквально, в той час як ім'я Софія запозичалося безпосередньо з грецької мови.

Розшифровка імені по буквах:
 
Н - творчі амбіції, гострий розум і увага до здоров'я
А - сила і воля
Д - примхливість, комунікабельність і привітність
І - миролюбність, сприйнятливість і духовність
Я - творчі здібності, гідність і інтелігентність
 
ЗОДІАК ІМЕНІ. Терези.
 
ПЛАНЕТА. Сатурн.
 
КОЛІР ІМЕНІ. Помаранчевий, поєднання бежевого з оранжевим, зелений (колір надії) і червоний (бунтарський).
 
КАМІНЬ-ТАЛІСМАН. Корал.
 
РОСЛИНА. Клен, календула.
 
ТВАРИНА. Їжак.
 
ОСНОВНІ РИСИ. Працьовитість.
 
ТИП. Різноманітна в поведінці.
 
ІМ'Я І ХАРАКТЕР. Надя часто буває єдиною дитиною в сім'ї. Вона дуже рухлива, любить гучні ігри, емоції б'ють через край. У компанії прагне командувати однолітками.
У характері дорослої Надії нез'ясовним чином поєднуються майже чоловіча твердість, меркантильність, цілеспрямованість, холоднувата скритність - і підвищена емоційність, щедрість, постійна готовність до сліз і схильність до авантюр. Надія абсолютно не може сказати "ні" тому, кого дійсно любить. Позитивізм і звитяжність, переконаність і енергійність звучання створюють діяльний і відкритий характер цього імені.
 
ДОЛЯ. Надія - ім'я страждальне. Надія рідко буває щаслива. Життя "нагороджує" її багатьма синцями та шишками, але це нічому її не вчить. Недостатньо сильна воля не дозволяє їй самій розпорядитися своєю долею. З віком Надія поступово заспокоюється, загасає і знаходить деяку життєву стабільність, хоча рідко досягає матеріального благополуччя.
 
ПСИХІКА. Надія некерована. Психіка її нестійка, а темперамент, мабуть, вибухового типу - вона швидко загоряється і швидко гасне. Під час навіть самого безневинного жарту, зауваження можуть миттєво вивести її з себе, правда, ненадовго. Надія - людина настрою. Від поєднання непоєднуваного в характері її поведінка часто непередбачувана.
 
ІНТУЇЦІЯ. Надії властивий розрахунок у діях.
 
ІНТЕЛЕКТ. Здатна до безпомилкового аналізу. Винахідлива. Погляди її бувають оригінальні, але рідко відрізняються глибиною.
 
МОРАЛЬНІСТЬ. Надія великодушна, здатна все приймати занадто близько до серця. Це типовий "борець за правду", причому, швидко загорівшись сьогодні однією ідеєю, завтра вона з тим ж запалом буде відстоювати протилежне. Буває жорстока і вимоглива.
 
ЗДОРОВ'Я. За здоров'ям Надія не стежить.
 
СЕКСУАЛЬНІСТЬ. Надія завжди ефектно виглядає, у неї вишуканий смак. Це пристрасна натура. Здатна на прояв бурхливих почуттів. У неї можуть бути численні романи. Легко захоплюється, загоряється і так само легко розчаровується.
 
ШЛЮБ. Надія любить беззавітно. Вийшовши заміж, веде більш розмірений спосіб життя, стає стриманою й організованою. У відносинах з чоловіком здатна проявляти емоційність, але душевні пориви не вихлюпує назовні. У родині займає чільне положення, командує чоловіком, але тактовно і ненастирливо. По дому все встигає зробити вчасно. Для дітей вона - беззаперечний авторитет. Однак шлюб не завжди буває міцним. Вдалим він може бути з Олександром, Віталієм, Єгором, Костянтином і Юрієм. А невдалим - з Анатолієм, Володимиром, Іваном і Федором.
 
ЗАХОПЛЕННЯ. Надія, як ніхто, має здатність жити життям своїх дітей. Любить вирощувати овочі.
 
БІЗНЕС. Надія дуже активна, але це не завжди приносить їй бажані результати. У роботі вона добросовісна, навіть педантична. Вірна даному слову, надійна. Практична хватка, включеність у сьогодення і ентузіазм народжують образ єдиного творчого процесу. Вона випереджає суперників у будь-якій справі, за яку б не взялася. Займається конкретною справою без порожньої балаканини. Її девіз: "Справі - час, потісі - годину!"
 
День Ангела 14 березня, 20 березня, 30 вересня, 21 жовтня
 
Відомі люди з ім'ям Надія
 
Надія Богданова (артистка балету, одна з перших, які затвердили славу російського балету за кордоном (1836-1897)
 
Надія Дурова (перша в Росії жінка-офіцер, «кавалерист-дівиця», письменниця (1783 - 1866)
 
Надія Римська-Корсакова (уроджена Пургольд;  піаністка, музикознавець, композитор; дружина композитора Миколи Андрійовича Римського-Корсакова)
 
Надія Крупська дружина В.І.Леніна, громадський і політичний діяч
 
Надія Пушкіна (Ганнібал), мати великого поета А.С. Пушкіна
 
Надія Бабкіна співачка, виконавиця народних пісень
 
Надія Мейхер-Грановська (справжнє ім'я Надія Олександрівна Мейхер; 10 квітня 1982, село Збручівка, Волочиський район, Хмельницька область, УРСР,) - українська співачка, актриса, телеведуча, поетеса. Колишня солістка української жіночої поп-групи «ВІА Гра» (2000-2002); (2002-2006); (2009-2011)
 
 
Надя воліє займатися тільки однією справою, а не розкидатися на все відразу. Кар'єра, світське життя, сім'я і дім - все відразу їй нецікаво, їй краще приділити увагу якісь конкретній справі. Вона працьовита, в родині займає чільне положення. Для дітей вона беззастережний авторитет, намагається виховувати в них скромність.

| Жіночі Н «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸