2 435 Рос.верс.

Аліса

Аліса

Ім'я Аліса - це варіант вимови імені Еліша, а Еліна, в свою чергу, сильно редуцирована вимова імені Елізабет.
Ім'я стало популярним у Франції та Англії в XII столітті. Особливу популярність ім'я Аліса отримало в Англії в XIX столітті. Ім'я Аліса носило безліч монархів Європи. Наприклад, Аліса Мод Мері (1843-1878), велика герцогиня Гессенська, друга дочка королеви Вікторії і принца Альберта, і її дочка, Аліса Гессен-Дармштадтська, остання російська цариця, згодом - Олександра Федорівна (дружина Миколи II)

Розшифровка імені по буквах:
 
А - сила і воля
Л - винахідливість, артистичність і логіка
І - миролюбність, сприйнятливість і духовність
С - розсудливість, примхливість і владолюбство
А - сила і воля
 
Зодіак Аліси - Козеріг
 
Планета - Сатурн
 
Колір імені - темно-коричневий, рожевий
 
Сприятливе дерево - в'яз
 
Заповітна рослина Аліси - крокус
 
Заступник імені Аліса - кішка
 
Камінь-талісман Аліси - лазурит
 
Позитивні риси: Ще з дитинства Алісу відрізняють рухливість і оптимізм, які супроводжують їй до похилого віку. Вона добра і чуйна, завжди готова надати підтримку; підвищена чутливість робить її досить образливою, проте образи не затримуються і швидко проходять. Дівчина з ім'ям Аліса дуже товариська і володіє непоганим почуттям гумору.
 
Негативні риси: Мрійливість Аліси допомагає їй швидко повернути душевну рівновагу, але для реалізації своїх мрій в реальному житті Алісі бракує наполегливості.
 
Характер імені: Аліса наполеглива до впертості, принципова, справедлива. Вона дуже рішуча і ніколи не шкодує про зроблене: йде по життю без оглядки. При цьому Аліса дуже романтична, любить уявляти собі якесь інше, більш ефектне життя ... але все-таки вміє миритися з реальністю. Ім'я Аліса асоціюється одночасно з романтичноб та мрійливоб Алісою Льюїса Керролла, підступноб лисицею Алісою і міткою Алісою Селезньової, гостею з майбутнього. Можна припустити, що кожен з цих образів більшою і чи меншою мірою знайде своє відображення в характері дівчинки у значенні імені. Аліса дуже акуратна і педантична натура, цілеспрямована, цільна, справедлива, терпима і романтична. Можна сказати, що в Аліси практично немає недоліків. Для цих жінок відкриті всі двері, їх люблять, у них багато відданих і вірних друзів. Аліса прекрасна, економна господиня, любить готувати і створювати домашній затишок. Володіє добре розвиненим смаком і вродженим почуттям міри. Схильна до дотепності, що робить Алісу веселою і компанійською людиною. Ім'я Аліса привертає все незвичайне, вона любить відвідувати різні вернісажі й концерти, на театральній прем'єрі ви неодмінно її зустрінете. Якщо ви хочете зберегти дружбу Аліси, ніколи не сумнівайтеся в її чесності, цим ви можете завдати смертельну образу.
 
Вибір професії по імені: У кар'єрі і досягненні фінансової незалежності, як не дивно, Алісі заважає притаманний їй оптимізм і легкість. Їй потрібно більше проявляти завзяття та цілеспрямованості, тоді гарантований успіх і слава актриси, піаністки, поетеси, громадського діяча.
 
Бізнес і кар'єра: У фінансових справах Алісу можуть чекати злети і падіння, але завдяки допомозі друзів або вдалому збігу обставин їй буде везти. Проте їй не слід дуже ризикувати, а краще частіше замислюватися про можливість «чорних днів», так як її зрілі роки можуть скластися неблагополучно. Жінка на ім'я Аліса найчастіше вибере собі спеціальність філолога, музиканта, мистецтвознавця, художника, співачки, журналіста або модельєра і, швидше за все, досягне великих успіхів в обраній професії.
 
Любов і шлюб: У сімейному житті у імені Аліса не передбачається особливих складнощів. Правда, честолюбні мрії про кар'єру можуть відвернути її від особистого життя, і тоді їй досить непросто буде вийти заміж. Сприятливий союз імені з Адамом, Артамоном, Артуром, Віленом, Владиславом, Зеноном. Складні відносини вірогідні з Демидом, Євгеном, Іполитом, Лучезара. Ймовірно, Аліса знайде своє щастя з Андрієм, Олексієм, Володимиром, Олегом, Степаном, Федором або Філіпом. Шлюб з Геннадієм, Валентином, Ігорем, Віталієм, Костянтином, Максимом, Денисом, Сергієм, Борисом або Русланом, швидше за все, буде невдалим для ім'я Аліса. У подружньому житті Аліса насамперед цінує довіру і чесність. Аліса завжди знаходить можливість залагодити будь-який конфлікт. І якщо чоловік здатний оцінити по достоїнству цец скарб, який дістався йому в дружини, більш щасливого шлюбу ви не зустрінете. Набагато гірші справи, якщо Аліса зіткнеться з недовірою, ревнощами або зрадою. Для неї це може означати розлучення.
 
Здоров'я і таланти: Алісі дана велика життєва енергія; якщо вона підбере собі оптимальну дієту харчування, то буде дивувати людей своїм здоров'ям, енергією, довголіттям.
 
День Ангела, іменини 9 січня, 15 червня, 16 грудня.
 
Відомі люди з ім'ям Аліса
 
Аліса (героїня Льюїса Керролла з казок «Аліса в країні чудес» і «Аліса в Задзеркаллі»)
 
Аліса Селезньова (головна героїня циклу Кіра Буличова «Пригоди Аліси» та його екранізацій)
 
Аліса Кемплін (народ.1974) австралійська спортсменка в могуле і фрістайлі, олімпійська чемпіонка. Перша в історії зимових Олімпійських ігор австралійка, яка завоювала золоту медаль.
 
Алісія (Еліша) Сільверстоун (народ.1976) американська фотомодель і кіноактриса
 
Принцеса Аліса Баттенберг, також відома під англійським варіантом прізвища - Аліса Маунтбаттен (1885 - 1969) після заміжжя - принцеса Грецька і Данська, мати принца Філіпа і свекруха англійської королеви Єлизавети II. Вона залишалася в Афінах у роки Другої світової війни, давала притулок єврейським сім'ям, за що її ім'я вибито на стіні «Праведників світу» в меморіалі Яд ва-Шем. Після війни вона заснувала православну сестринську обитель Марти і Марії.
 
Елісон Лі Ханніган (народ.1974) американська актриса, найбільш відома роллю Віллоу Розенберг в телесеріалі «Баффі - винищувачка вампірів», Лілі Олдрін в «Як я зустрів вашу маму» і Мішель Флаерті у фільмі «Американський пиріг»)
 
Еліша Енн Катберт (род.1982) канадська актриса. Відома як колишня співведуча канадського телесеріалу для дітей «Популярна механіка для дітей», а також за фільмами «Паскудне дівчисько», «Викрадення», «Сусідка», «Будинок воскових фігур», «Душа тиші» і роллю Кім Бауер в телесеріалі «24 ». В даний час грає одну з головних ролей в ситкомі «Щасливий кінець».
 
Аліса здатна зробити кар'єру в будь чоловічої професії. При цьому вона відмінно готує, любить і вміє приймати гостей. Аліса завжди пам'ятає про свою вигоду і будь-яке знайомство вміло використовує у своїх цілях. Жінка з цим ім'ям свій родині надає великого значення, але й незалежність для неї дуже важлива. Робота для дівчини Аліси не настільки важлива. У колективі вона воліє триматися в тіні, спокійно робить свою справу. Аліса незаздрісністна і багато в чому сентиментальна. З професій Алісі найближча праця філолога, архітектора або художника.

| Жіночі А «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸