12 162 Рос.верс.

Світлана

Світлана

Ім'я Світлана використовувалося слов'янами на Русі. Ім'я Світлана - слов'янське ім'я. Утворилося воно шляхом складання двох понять «світло» і «лан». «Світло» означає буквально - «світло», «лан» на давньоруському означає «земля». Саме українське слово «лан» якраз і позначає орну, а в більш широкому сенсі - благодатну, родючу землю або землю проживання, оскільки на неродючих землях люди не оселялися. Виходить, що ім'я Світлана означає «Світло Землі», а її коротка форма Свєта - просто «світить». Світла, значить «світла». Може тлумачитися, як світла зовні, наприклад, світловолоса, так і чиста душею

Розшифровка імені по буквах:
 
С - розсудливість, примхливість і владолюбство
В - мінливість і відсутність регулярності
І - миролюбність, сприйнятливість і духовність
Т - тонка творча натура
Л - винахідливість, артистичність і логіка
А - сила і воля
Н - творчі амбіції, гострий розум і увага до здоров'я
А - сила і воля
 
ЗОДІАК ІМЕНІ. Водолій.
 
ПЛАНЕТА. Нептун.
 
КОЛІР ІМЕНІ. Блакитний, зелений і червоний.
 
КАМІНЬ-ТАЛІСМАН. Горний кришталь.
 
РОСЛИНА. Береза, лілія.
 
ТВАРИНА. Заєць-біляк.
 
ОСНОВНІ РИСИ. Легка, світла, активна і товариська особистість. Акуратистка.
 
ТИП. Фельдмаршал у спідниці.
 
ІМ'Я І ХАРАКТЕР. Світлана - лід і полум'я, суцільні протиріччя. Доброта до людей і рідкісне уміння завдавати їм болю, завищена самооцінка і безкорисливий альтруїзм, наполегливість, рішучість і невміння в найважливіші моменти життя взяти долю у свої руки. Світлана самостійна і працелюбна, дипломатична, добра, але любить командувати. Кокетлива, воліє чоловіче товариство, бо з жінками їй важче знаходити спільну мову. Дуже піклується про свою сім'ю. Мало звертає уваги на громадську думку, не рахується з пересудами. Схоже, їй навіть подобається, коли про неї говорять, це тішить її марнославство. До всіх чоловіків ставиться з недовірою, вважаючи, що повністю покладатися ні на кого з них не можна. М'які і жіночні Світлани по батькові Андріївна, Іванівна, Олексіївна.
 
ДОЛЯ. Щастя - в самій Світлані: доля до неї непослідовна. Красуня, але в житті рідко буває влаштована. З дитинства відрізняється суперечливим характером. Вона дуже високої думки про себе, але вчиться посередньо.
Батькам Світлани доведеться подумати, який би вони хотіли її бачити, і взяти на себе відповідальність за її долю, так як вона в рівній мірі відкрита і добра, і зла. Світлану "ліплять" навколишнє життя, рідні, близькі і, нарешті, вона сама - якою захоче, такою і буде. Вона в повному розумінні створює себе сама.
 
ПСИХІКА. У житті Світлани переважають духовне начало, чистота помислів і устремлінь, легкість, артистичність, доброзичливість. Вона легка на підйом і завжди там, де її чекають. Однак характер у неї контрастний.
 
ІНТЕЛЕКТ. Світлана інтелігентна і тонка. Їй важлива насамперед духовна близькість з рідними людьми.
 
МОРАЛЬНІСТЬ. Світлана благотворно впливає на оточуючих. Вона може своєчасним порадою, добрим словом безкорисливо допомогти людям, залишити в їхніх душах благородне світло, тепло і надію. Володіє непомітною чарівністю. Це жінка-загадка, з нею завжди цікаво.
 
ЗДОРОВ'Я. Світлана сповнена енергії і життєлюбства.
 
СЕКСУАЛЬНІСТЬ. Вона приваблива для чоловічого ока, в ній бачать "щось отаке". Вона ніколи і нікому не нав'язує себе. Але, переконавшись, що зацікавила чоловіка, здатна віддатися йому без всяких умов, навіть може стати <глиною> в його руках. Зовнішність партнера для неї не має значення, вона цінує його пристрасність, досвід, вміння доставити насолоду. Життя без чоловіків для неї безбарвне. Підвищеною сексуальністю відрізняється Світлана Ігорівна.
Натурі Світлани близькі Вадим, Едуард, Юрій, Ігор, Віктор, Артем, Борис, Євген і Володимир.
 
ШЛЮБ. Перш ніж вийти заміж, вона переконається, що її обранець гідна людина і відчуває до неї справжні почуття. Здатна бути гнучкою і дипломатичною з чоловіком і родичами, тому всі ставляться до неї з любов'ю. Дуже прив'язана до дітей, прагне дати їм гарну освіту. Зразкова господиня. Це ідеальна дружина і мати. Чоловікові віддана, але може <оступитися>. Шлюб може бути щасливим з Вадимом, Володимиром, Олегом, Едуардом, Юрієм, Олексієм, Борисом, і нещасливим - з Олександром, Глібом, Дмитром, Михайлом або Станіславом.
 
ЗАХОПЛЕННЯ. В молоді роки особливо ретельно стежить за своєю зовнішністю. В одязі намагається слідувати моді, але іноді їй зраджує почуття міри.
 
ПОЛЕ ДІЯЛЬНОСТІ. Може знайти себе у багатьох сферах діяльності.
 
БІЗНЕС. Часто Світлана владна, авторитетна, незаперечна особистість, схильна керувати людьми і використовувати їх для досягнення своїх цілей. Але може стати особистістю, позбавленої волі і характеру, що пливе за течією, байдужою до себе і до інших. Все залежить від самої Світлани. Вона добре пристосовується до обстановки, не позбавлена працьовитості. Іноді може поміняти роботу, стати більш поступливою і товариською.
 
День Ангела 26 лютого, 2 квітня
 
Відомі люди з ім'ям Світлана
 
Світлана Савицька (народ.1948) радянський космонавт, друга жінка-космонавт у світі і перша в світі жінка-космонавт, що вийшла у відкритий космос. Заслужений майстер спорту СРСР (1970). Льотчик-космонавт СРСР (1982). Двічі Герой Радянського Союзу.
 
Світлана Сурганова (народ.1968) музикант, поет і композитор, солістка і скрипалька групи «Нічні Снайпери» в 1993-2002 роках. Нині - лідер гурту «Сурганова і Оркестр».
 
Світлана Алексієвич (народ.1948) білоруська письменниця, автор книг «У війни не жіноче обличчя», «Останні свідки»
 
Світлана Лобода (українська співачка, ведуча, актриса, дизайнер власної марки, фотограф. Представляла Україну на конкурсі «Євробачення 2009». Виступає під сценічним ім'ям LOBODA.
 
Світлана Шевчук (народ.1967) українська письменниця (пише російською мовою)
 
Світлана Корольова (російська модель, телеведуча, переможниця всеросійського національного конкурсу краси «Міс Росія 2002» і міжнародного конкурсу краси «Міс Європа 2002»
 
Світлана Гладишева (народ.1971) радянська і російська гірськолижниця, віце-чемпіонка Олімпіади-1994 в Ліллехаммері в супергіганті. Заслужений майстер спорту Росії (1994). Одна з двох олімпійських призерів в гірськолижному спорті за всю історію вітчизняного спорту. Друга - Євгенія Сидорова, що виграла бронзу в 1956 році в Кортині-д'Ампеццо в слаломі
 
Світла - велика модниця, особливо в молоді роки. Однак не завжди їй відомо почуття міри. Оскільки Світлана часто проявляє себе як владна і авторитетна особистість, їй легко працювати на керівній посаді. Їй цікаві різні сфери діяльності, і вона добре вміє маніпулювати людьми.
 
Однак, часом Світлана стає байдужа до всього, безвольно пливе за течією. При необхідності Світу без коливань поміняє роботу і обстановку, здатна удосконалювати себе.

| Жіночі С «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸