Головна » Статті » Статті по астрології » Астрологічні аспекти кулінарії
1 688 Рос.верс.

Астрологічні аспекти кулінарії

Астрологічні аспекти кулінарії

Існує декілька способів визначити домінуючі астрологічні характеристики страви. Для цього варто врахувати енергію продуктів, з яких готується страва, спосіб її приготування, прянощі, що додаються (оскільки саме вони можуть часто-густо одну страву перетворити на зовсім іншу), і участь у приготуванні мікроорганізмів.

Складові страви. Кожен продукт має, окрім калорій, енергетичну складову, яку можна описати й в астрологічних термінах. Поєднання енергій інгредієнтів у страві має бути більш менш гармонійним, і в даному випадку гармонія легко перевіряється, якщо послуговуватися астрологічним критерієм сполучуваності та критерієм ворогування-дружби.

Один із найпростіших способів визначення астрологічних домінант — символічний. Відомо, скажімо, які рослини яким планетам відповідають. Плоди цих рослин також нестимуть у собі відповідні енергії та енергію Сонця, як і будь-який плід.

Коренеплоди й підземні частини рослин несуть домінуючу стихію Землі. М’ясо має вогняну домінанту. У крупах і бобах багато Землі. Риба належить до стихії Води й трохи до Вогню, особливо червона. Можна провести аналогію між дієтичною та астрологічною класифікаціями складових продукту.

Способи приготування Смажіння відповідає стихії Вогню. Тут яскраво проявляється вплив Марса. Смажіння на вугіллі або грилі додає енергію Сонця. Варення відповідає стихії Вода. Тут яскраво проявляється вплив Місяця. Крім того, енергетика залежить від того, в чому варять. Якщо у вині — додається Юпітер і Сонце, в соку — Венера з планетою того, з чого сік тощо. Приготування на парі — безумовно, стихія Повітря, із часткою Води, звичайно.

Запікання — відмінне поєднання Землі й Вогню.

У горщиках, у фользі, в закритих посудинах, в глині та листі у багатті — Земля відчутна, на решітці — більше Вогню.

Додавання прянощів Прянощі — це переважно ефірні олійні рослини. Звичайно це рослини Сонця, Венерн, Юпітера. Перці разом із ароматом мають дуже гострий смак (Марс). Тому, вводячи в їжу прянощі, треба розуміти, що енергії вищеназваних планет неодмінно їх будуть супроводжувати. Тому, якщо бажаєте зробити «Місячну» кашу для хворого шлунка — не варто додавати до неї корицю.

Якщо потрібно загрітись та підняти енергетику, варто додати в їжу більш енергетичних прянощів.

Бродіння (квашення, засолювання)

Існує декілька видів бродіння. Вони відбувається за участю різних мікроорганізмів. Бродіння вносить в їжу саме Життя, за допомогою розмноження мікроорганізмів (енергія Вогню й Сонце).

Розм’якшення страв під впливом життєдіяльності мікроорганізмів відбувається під управлінням стихії Води (капуста сквашується й стає більш м’якою).

Збільшенню об’єму та газоутворенню (хліб, вина, квас) сприяє стихія Повітря.

 

| Статті по астрології «Сайт про Сонник, Гороскоп, Хіромантію та Значення іменн»
Коментарі

⤹ Залишити свій коментар ⤸